BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".

CARACTERISTICILE GRUPEI 0 Consumator de carne; Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta; Sistem imunitar hiperactiv; Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator; Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa; Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu; In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.

Recomandari pentru controlul greutatii

Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0: Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala. Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.

Recomandari generale pentru dieta grupei 0 Sintagma "suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura. Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial. Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0. Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia. Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac. Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura. Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi. Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure. Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe. Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul. Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu. Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea. Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei

Carne rosie slaba RATIE / FRECVENTA: 120 - 180 gr. barbati 60 - 150 gr. femei 4 - 6 ori pe saptamana BENEFICE: Vita, vitel, miel, inima, ficat DE EVITAT: Porc, slanina, costita Carne pasare RATIE / FRECVENTA: 120 - 180 gr. barbati 60 - 150 gr. femei 2 - 3 ori pe saptamana BENEFICE: Pui, gaina, curcan, rata DE EVITAT: Gasca Alimente marine RATIE / FRECVENTA: 120 - 180 gr. 3 - 5 ori pe saptamana BENEFICE: Cod, pastrav, macrou, stiuca, somon, peste cu carne alba DE EVITAT: Somn, caviar, scoici de mare, caracatita Lapte, Iaurt RATIE / FRECVENTA: 120 - 180 ml. 0 - 3 ori pe saptamana Brinzeturi RATIE / FRECVENTA: 60 gr. 0 - 3 ori pe saptamana BENEFICE: Nu exista lactate foarte benefice. Alternative (branza de soia, lapte de soia). DE EVITAT: Branza sarata, afumata, fermentata, cascaval, swaizer, lapte dulce Oua RATIE / FRECVENTA: 1 ou 3 - 4 ori pe saptamana Uleiuri si grasimi RATIE / FRECVENTA: 4 - 8 linguri pe saptamana BENEFICE: Ulei de masline, ulei de in DE EVITAT: Ulei de porumb, ulei de arahide Nuci si seminte RATIE / FRECVENTA: 6 - 8 nuci 3 - 4 ori pe saptamana BENEFICE: Nuci, seminte de dovleac DE EVITAT: Arahide, fistic, unt de arahide, seminte de mac Legume uscate RATIE / FRECVENTA: 1 ceasca sub forma uscata o data pe saptamana BENEFICE: Fasole alba marunta DE EVITAT: Fasole mare, fasole aramie, linte Legume RATIE / FRECVENTA: O ceasca de legume preparate salata sau inabusite 3 - 5 ori pe zi BENEFICE: Legume verzi (spanac, urzici, patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa, rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina. DE EVITAT: Vinete, varza alba, varza rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado Cereale RATIE / FRECVENTA: 1 ceasca sub forma uscata 0 - 3 ori pe saptamana Paine RATIE / FRECVENTA: 1 felie 0 - 2 ori pe zi Paste fainoase RATIE / FRECVENTA: 1 ceasca sub forma uscata 0 - 2 ori pe saptamana BENEFICE: Nu exista cereale deosebit de benefice pentru grupa 0 Neutre: secara, orez, orz, paine de secara 100% DE EVITAT: Toate produsele din faina alba, faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate Fructe RATIE / FRECVENTA: 90 - 150 gr. 3 - 5 ori pe zi BENEFICE: Foarte benefice: Prune, smochine, ananas, cirese negre Neutre: mere, grapefruit, struguri, lamai, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura. DE EVITAT: Mure, pepene galben, nuci de cocos, capsuni, banane, portocale Sucuri naturale RATIE / FRECVENTA: Sunt de preferat sucurile din legume celor de fructe 250 ml. de 2 - 3 ori pe zi BENEFICE: Toate fructele si legumele permise DE EVITAT: Bauturi racoritoare sintetice Apa RATIE / FRECVENTA: 2 litri pe zi Ceaiuri de plante RATIE / FRECVENTA: 1 - 3 cani pe zi BENEFICE: Foarte benefice: Macese, papadie, tei, ghimber, patrunjel, menta, hamei Neutre: musetel, soc, ginseng, ceai verde, paducel, salvie, voronic DE EVITAT: Traista ciobanului, lucerna, matasea porumbului, echinaceea, gentiana, senna, frunze de capsuna Mirodenii condimente si dulciuri RATIE / FRECVENTA: Asezonarea salatelor si mancarurilor BENEFICE: Foarte benefice: Patrunjel, varec, curry, ardei rosu Neutre: sare iodata, dafin, busuioc, boia, coriandru, chimion, salvie, rozmarin, cimbru, tarhon, sos de soia, miere, ciocolata DE EVITAT: Piper, otet, capere, muraturi, maioneza, ketchup, scortisoara, vanilie Bauturi RATIE / FRECVENTA: Cantitati mici din bauturile permise BENEFICE: Cantitati moderate de bere, vin, ceai verde, apa, sifon DE EVITAT: Bauturi alcoolice distilate, cafea, cola, ceai negru

 Mai multe informatii   Citeste despre alte metode

Dieta Impotriva Celulitei
Este indicat sa combateti mai multe metode cand combateti celulita, iar dieta este doar una dint...
dieta_impotriva_celulitei.php

Retete De Slabit
Ziua 1:Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar ...
retete_de_slabit.php

Disociat 4kg In 7 Zile
ziua 3: spaghetti cu ketch-up (fara ulei, sare sau alte...
disociat_4kg_in_7_zile.php

Dieta Gr
MIC DEJUN 2 felii de paine prajita cu unt, (degresat) 1 cana suc de legume, ...
dieta_gr.php

Caracteristicile Grupei Ab
...
caracteristicile_grupei_ab.php

Gimnastica
...
gimnastica.php

Regim
ziua 3-1 kg cartofi fierti ziua 4- 400 gr carne slaba. 4 zile - 4 kg....
regim_.php

Scarsdale Diet
...
scarsdale_diet.php

Oar De Slabit
Pe aceasta pagina va voi descrie cele mai eficiente metode pentru inlaturarea stratului a...
oar_de_slabit.php

Alimentatia
...
alimentatia.php

Summer Diet
Luni:- Dimineata: lapte 250 ml, miere 20g, paine 30g, unt 5g, sunca 50g;- Ora 10: fru...
summer_diet.php

Dietetica Sexualitatii
“Se vede ca Dumnezeu a lasat ca fiecare fiinta sa iubeasca. Afectiunea este elanul vietii, dar si ...
dietetica_sexualitatii.php

Dieta
          Peste 30 de minute, beti un suc de grapefruit (bogat in vitamina C si potasiu), iar peste alte 1...
dieta.php

Masajul
...
masajul.php

Dieta Grupei 0
Persoanele cu grupa sanguina 0 nu sunt atrase de produsele lactate si cerea...
dieta_grupei_0.php

Regim Disociat
Cereale integrale Pâine Paste făinoase Orez Făină de porumb Cartofi Miere de alb...
regim_disociat.php

Secrete Si Sugestii
* Savoarea si gustul rafinat al mincarurilor se obtine cu ajutorul mirodeniilor : cimbru, busuioc, or...
secrete_si_sugestii.php